Formtillverkning

Bor du i närheten av Vislanda, Alvesta, Växjö eller Ljungby och behöver hjälp med formtillverkning? Vi på Vislanda Mekaniska är specialiserade på att göra formar och ser till att vid varje formtillverkning göra ett exakt avtryck från modell/original till kopia. Våra välutbildade och EU-certifierade hantverkare utformar dagligen betonggjutningar och ingjutningsgods utifrån kunds behov och önskemål. Låt oss hjälpa dig med en kvalitativ formtillverkning!

Specialanpassade formar

Gjutformarna vi använder i vårt dagliga arbete är tillverkade i stål och kan därmed anpassas vid varje formtillverkning. Beroende på krav gällande exakthet, kvalité, antal och kunds budget används olika typer av material. Gällande avgjutningar av befintliga historiska föremål och modeller kan vi med fingertoppkänsla skapa en exakt kopia i minsta detalj. Vi arbetar både med silikon, epoxi och gips. Idag tillverkar vi även specialbeställda formar för betonggjutning, dessa formar fungerar till alla typer av betongfundament. Betongen som används vid tillverkningen är en betongblandning som klarar av ett aggressivt utomhusklimat och är 100% frosttålig. Åldern på betongen är med andra ord beständig.

Skickliga och erfarna hantverkare

Med mångårig erfarenhet inom branschen är vi medvetna om att noggrannhet och försiktighet är oerhört viktigt vid formtagningsprocessen. Vi ser givetvis till att ömtåliga modeller/original inte skadas vid själva framtagningen och återfås i samma skick. 

Reparation och underhåll

Utöver formtillverkning utför vi även reparationer och underhåll av formar. Underhåll av formar är precis som andra underhållsarbeten något som krävs regelbundet för maximal kapacitet och användningsförmåga.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Vill du veta mer om oss eller formtillverkning? Tveka inte att kontakta oss på Vislanda Mekaniska redan idag, i dagsläget jobbar vi aktivt med kunder i Vislanda, Alvesta, Växjö och Ljungby med omnejd.

Formtillverkning
Formtillverkning
A

Formtillverkning

A

Verksamheten

Verksamheten drivs av Tony Ekström, som 2006 köpte upp Abetongs Mekaniska och lät denna väletablerade verkstad ligga som grund i det nya bolaget.

A

Vi erbjuder

Tillverkning av ingjutningsgods för betongindustrin Stålprodukter såsom trappräcken, balkongramar och lyftanordningar. Service och underhåll av maskiner.

A

Svetslicenser

Bolaget innehar svetslicenser för ingjutningsgods och är certifierat av ackrediteringsföretaget Nordcert.

Formtillverkning